zondag 17 maart 2024

Coco kan het!

 Coco kan het!

Hiep hiep hiep! Hoera! Lune is 4 jaar!


In de klas vonden we een nest met 2 vogels in. Kent iemand die vogels? In het boekje konden we lezen dat het Coco en haar mama zijn. Coco moet leren vliegen, maar hij durft niet. Ze denkt dat ze het niet zal kunnen. Maar voor hij het weet, vliegt ze tussen haar vrienden in de lucht.


We bekeken welke knuffelvogels, vogeleten, veren,... de kleuters meebrachten. De vogels sorteerden we per soort. Van welke vogels zijn we er het meeste? En van welke het minste? 




We gingen aan de slag in de hoeken. We lazen boekjes, maakten nestjes met verschillend materiaal, speelden memory op de iPad, sorteerden wormen, speelden met vogelvoer, kleefden de vogels in de juiste boom volgens vorm, luisterden naar de woorden in de sprekende muur, speelden een verenspel, speelden 'boomgaard', tekenden mooie vormen die de vogels vliegen, speelden het verhaal na,...












We namen vogels waar. We kwamen tot de conclusie dat een vogel vleugels, een snavel en veren heeft. Vervolgens sorteerden we dieren. Zijn het vogels of niet?


Elke ochtend kwam de mama van Coco langs met wormen. We telden de wormen en kleurden het juiste aantal vakjes bij het juiste huisje. Wanneer hebben we er genoeg voor iedereen? 






Ook gingen we elke ochtend op zoek naar de vogel die op bezoek kwam in onze klas. Welke vogel was het? Hoe heet die en hoe ziet die eruit?


We boetseerden onze eigen vogel. We gaven die 2 vleugels, een staart, twee ogen en een snavel. Wat werden ze mooi!



Om tot rust te komen masseerden we onszelf met een veer. Daarna verwenden we een vriendje uit de klas. We lieten veren vliegen en probeerden die terug te vangen. 




Op de iPad gingen we op zoek naar een nest met meer of minder vogels dan het nest waarin Coco zit. We speelden ook memory.



We speelden levende memory. Iedereen kreeg een kaartje en ging op zoek naar een andere kleuter met hetzelfde kaartje. Daarna konden we ook in de hoeken memory spelen. 



Aan de hand van een stappenplan maakten we rolletjes met vogelvoer. Voor we eraan begonnen, proefden we van de pindakaas (deze viel in de smaak!) en keken we welke zaden er in het vogelvoer zaten. 




Op de speelplaats veranderden we onszelf in vogels. We vlogen in het rond tot de muziek stopte. Dan zochten we een nest. Let op! De poes komt eraan! Opeens verdwenen er nesten. Wat moesten we nu doen? We deelden een nestje!

Daarna verzamelden we ook takjes voor de poes ons kon pakken. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pasen

We sorteren de paaseieren per kleur. We nemen een paasei en kijken zoeken hetzelfde kleur paasmandje.  We nemen de juiste weg en sorteren de...